Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stefan Löfven i Jönköping: Lovade 300 000 nya jobb – och varnade för SD

Statsministern Stefan Löfven stannade till i Jönköping på torsdagseftermiddagen inför närmare 500 åhörare. Han lovade bland annat 300 000 nya jobb och varnade för Sverigedemokraterna i sitt tal.

En vanlig torsdagseftermiddag på Hoppets torg brukar det var ganska tomt, men inte i dag. Uppskattningsvis hade alltså nästan 500 personer tagit sig till torget, de flesta utrustade med paraply, för att lyssna till statsministern.

Stefan Löfven konstaterade att det nu bara är tio dagar kvar till valsöndagen. Men hans tal bjöd inte direkt på några överraskningar utan mer det förväntade.

– Den största politiska skiljelinjen i Sverige i dag är vad vi ska göra av våra resurser. Moderaterna vill sänka skatter och se till att de redan rika får det ännu bättre. Vi vill investera i vård, skola och omsorg, ge människor som har de sämst ställt lite mer i plånboken, sade Stefan Löfven bland annat och fick applåder.

300 000 fler jobb

Han lovade också 300 000 fler jobb den kommande mandatperioden, varav en tredjedel inom vård och skola.

Han tog även upp redan kända löftet om en extra familjevecka för barnfamiljer. Som sig bör kom även några varningens ord för att rösta på Sverigedemokraterna.

– Socialdemokraterna är i dag den enda garanten som utesluter ett inflytande från Sverigedemokraterna så att de inte kan påverka Sveriges framtid.

Satsningar i välfärden

Kjell Pettersson från Huskvarna och Stellan Bosevik från Jönköping var två av åhörarna.

– Jag som partivän har förstås lätt att säga att talet var lysande och välgrundat. Satsningar i välfärden är för mig den viktigaste frågan, säger Kjell Pettersson.