Relaterat till artikeln

En vanlig torsdagseftermiddag på Hoppets torg brukar det var ganska tomt, men inte i dag. Uppskattningsvis hade alltså nästan 500 personer tagit sig till torget, de flesta utrustade med paraply, för att lyssna till statsministern.

Stefan Löfven konstaterade att det nu bara är tio dagar kvar till valsöndagen. Men hans tal bjöd inte direkt på några överraskningar utan mer det förväntade.

– Den största politiska skiljelinjen i Sverige i dag är vad vi ska göra av våra resurser. Moderaterna vill sänka skatter och se till att de redan rika får det ännu bättre. Vi vill investera i vård, skola och omsorg, ge människor som har de sämst ställt lite mer i plånboken, sade Stefan Löfven bland annat och fick applåder.

Ungefär 500 personer trotsade regnet för att lyssna på statsminister Stefan Löfven.

Foto Robert Eriksson

300 000 fler jobb

Han lovade också 300 000 fler jobb den kommande mandatperioden, varav en tredjedel inom vård och skola.

Han tog även upp redan kända löftet om en extra familjevecka för barnfamiljer. Som sig bör kom även några varningens ord för att rösta på Sverigedemokraterna.

– Socialdemokraterna är i dag den enda garanten som utesluter ett inflytande från Sverigedemokraterna så att de inte kan påverka Sveriges framtid.

Stefan Löfven tillsammans med kommunalrådet Ilan de Basso, och båda såg att trivas i regnet.

Foto Robert Eriksson

Satsningar i välfärden

Kjell Pettersson från Huskvarna och Stellan Bosevik från Jönköping var två av åhörarna.

– Jag som partivän har förstås lätt att säga att talet var lysande och välgrundat. Satsningar i välfärden är för mig den viktigaste frågan, säger Kjell Pettersson.

Live-published photos and videos via Shootitlive