Dagen arrangeras av Västergötlands museum, studieförbunden NBV, ABF, Medborgarskolan och Studiefrämjandet.

– Genom att samverka kan vi erbjuda ett större och bredare program och i år lyfter vi fram starka och modiga kvinnor som har gjort skillnad, säger Hanna Eklöf som är programansvarig på museet.

I år har man valt att bjuda in Elise Lindqvist som föreläsare. Hon är idag verksam som volontär i Klara kyrkas diakonala arbete och verkar för att hjälpa de prostituerade som går på Malmskillnadsgatan i Stockholm. Hon har själv erfarenhet av ett tufft liv med missbruk och våld. Hennes liv finns beskrivet i den självbiografiska boken ”Ängeln på Malmskillnadsgatan”.

Nils Hjort är skribent med en förkärlek för historia, särskilt biografier. Han kommer till museet för att berätta om fem kvinnor, som hade modet och styrkan att stå upp för sin egen och andras rättvisa. Hans intresse för kvinnohistoria ledde honom och illustratören Maria Persson att 2019 gemensamt skriva boken Dramatiska damer.

Lena Svedung som driver det framgångsrika Café på Klostret i Blomberg ger under dagen tips om bland annat dukning. Dagen bjuder också på modevisning med kläder formgivna och sydda av elever vid utbildningen ModeDesign vid Axevalla Folkhögskola, en spelning med sångerskan Christel Petrini och avlutas med hälsofrämjande Qigong.