Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ställer ut 100 år med Rädda Barnen

100 år har gått. Nu uppmärksammas hjälpinsatser genom åren av jubilaren Rädda Barnen genom en utställning

I år är det 100 år sedan Rädda Barnen formellt grundades i London. I november 1919 startade Rädda Barnen sin verksamhet i Sverige. Förgrundsgestalter var Ellen Palmstierna, Elin Wägner och Gerda Markus.

Lokalföreningen - som numera omfattar Skara, Lidköping och Götene - uppmärksammar detta genom en utställning på biblioteket i Skara. Utställningen speglar Rädda Barnens historia internationellt, nationellt och lokalt. …Bland annat finns här tidningsurklipp från Rädda Barnens första tid i Skara under 40-talet.

Då präglades arbetet av stora insamlingar och insatser för att hjälpa nödställda barn i Europa. Utställningen ger också glimtar från Rädda Barnens arbete idag.

Insamlingar - till exempel till Världens barn - sker också idag men Rädda Barnen har alltmer gått från att vara en välgörenhetsorganisation till att bli en barnrättsorganisation.

På utställningen visas också aktuellt material, som kan användas till exempel i skolorna. Barnkonventionen blir lag i jan 2020 - detta uppmärksammas också.

Utställningen pågår till och med 7 december.