Det var i augusti som den snart 40-årige mannen träffade kvinnan, bosatt i Götene. Efter två träffar meddelade kvinnan att hon såg på mannen som en vän, och att hon just nu inte hade så mycket tid för vänner.

- Jag började känna ett stort obehag. Han ringde ett stort antal telefonsamtal, skickade SMS och började dyka upp utanför min bostad, vittnade kvinnan när det som hände därefter blev sak för Skaraborgs tingsrätt.

För mannen lät sig in nöjas utan börja stalka kvinnan. Först i mars tog det slut, då åtalades mannen för totalt elva fall av olaga hot, överträdelse av kontaktförbud, ofredande och olaga hot.

Vid ett tillfälle körde mannen i kapp kvinnan när hon körde till sitt jobb, och körde upp vid sidan i en prejningsliknande position. På parkeringsplatsen utanför jobbet konfronterade hon mannen, som sa att han var arg på kvinnan. Han ska också haft med sig knivar som han inte tvekade att visa upp.

Orsaken? Att han natten innan smugit sin intill hennes lägenhetsfönster och fått höra amorösa ljud från kvinnan och hennes nya pojkvän.

Vid ett annat tillfälle ringde mannen 150 gånger till kvinnan.

Vid rättegången bevisades åklagarens påstående bland annat med övervakningsbilder från butiker, som visar hur mannen överträder det besöksförbud som beslutats om 31 januari.

- Jag ville bara kolla så hon mådde bra, jag förstod inte att det var så allvarligt att ta kontakt, var då mannens förklaring.

Tingsrätten dömer honom för olaga förföljelse- Straffvärdet bedöms till fyra månaders fängelse men tingsrätten väljer iställer skyddstillsyn och samhällstjänst i 100 timmar.

Relaterat till artikeln