Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stadsvandring med traktor och balvagn

Med grålletraktor och balvagn fick ett gäng pensionärer från Husaren en tur i Skara. Guide var Barbro Olofsson och traktorn styrdes med säker hand av Anders "Sättarn" Eriksson.

Årets första stadsvandring genomfördes på måndagen med balvagn. Det var i huvudsak boende från Husaren i Axvall som fick en rundtur med Anders ”Sättarn” Eriksson och Barbro Olofsson.

– Vi körde genom gamla kvarter och tittade på både gamla och nya byggnader och ändra ändringar som genomförts de senaste åren, säger Barbro Olofsson, som var turens guide.

Färden gick över Trekanten och utmed Kinnekullegatan nedför Malmgatan och till Veterinärinrättningen, upp till Museet och upp förbi Domkyrkan, Skolgatan, Tullportagatan, Kämpagatan och Gällkvistgatan och avslutades med Folkungagatan och Oxbacksgatan.

– Det var den blåsigaste dagen på länge att åka balvagn i, med det var också jätteroligt, tyckte några av passagerarna, som efter turen bjöds på kaffe på Frejan.