Arken zoo bortsett från fiskar, så på måndagseftermiddagen de hade Källby zoologiska på besök som visade upp spännande reptiler och insekter som en sportlovsaktivitet.

Det var riktigt populärt, med besökare som hade strömmade till butiken för att se på ormarna, ödlorna, spindlarna och de andra insekterna som Peter Johansson hade tagit med sig.

Det är ett stort intresse för djuren överlag, det är fascinationsdjur. Vi har med ett litet urval här, säger Peter Johansson på Källby zoologiska.

De som ville fick också hålla i en av ormarna och många var modiga nog att ha den runt halsen.

Det konstiga är att de som har lite fobi vill hålla i den. De som inte är rädda brukar inte känna att de behöver.

Freja var en av barnen som höll i ormen en stund.

Det var lite läskigt, lite roligt och spännande, tyckte hon efteråt.

Om man är intresserad av att skaffa en orm, ödla eller spindel så tycker Peter Johansson att det är viktigt att läsa på innan.

Köp en bok och läs inte bara på internet, så läser man något som är faktagranskat. De är lättskötta, men man behöver rätt utrustning och tillbehör.

Arken zoo har haft sportlovsaktiviteter de senaste sex åren för skollediga barn och ungdomar som är djurintresserade. Årets sportlovsvecka började med ormar, ödlor och spindlar.

Det har varit väldigt uppskattat och mycket folk, det är jätteroligt, säger butiksägaren Jan Sundberg.

Veckan fortsätter med besök av illrar på tisdag, hundar i butiken att klappa på onsdag och katter från Billingebygdens kattklubb på torsdag.

Eftersom vi inte har levande djur här jobbar vi med skapa en levande butik med djur på besök.