Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelarföreningen hotar att stämma Skövde HF

Den infekterade tvisten mellan Skövde HF och Magnus Frisk fortsätter.

Magnus Frisk fick under uppmärksammade former lämna Skövde HF den 22 mars tillsammans med målvaktstränaren Karl Gustavsson och fystränaren Harri Viinamäki. Spelarföreningen Handboll Sverige skriver på sin hemsida att det inte finns någon saklig grund till att Magnus Frisk och hans kollegor avskedades och att klubben begått ett kontraktsbrott som kan medföra ett allmänt skadestånd.

Enligt spelarföreningen har Skövde HF:s ordförande Anders Löfvenborg bestridit betalningsskyldighet för ett allmänt skadestånd till Magnus Frisk. Spelarföreningen skriver på sin hemsida att man under en dryg månads tid väntat på besked från Löfvenborg om vilken advokat som kommer att företräda klubben i tvisten.

När tidningen når spelarföreningens ordförande Arne Johansson förklarar han ytterligare:

– Det fanns ett avtal mellan två parter och då kan inte den ena parten ensidigt bryta det och bara kliva av. Man måste påtala och markera att det är ett kontraktsbrott. Därför överväger vi att lämna in en stämningsansökan till Skövde Tingsrätt.

Har du haft mycket kontakt med Skövde HF?

– Många gånger. Men de har en viss förmåga att förhala detta och inte komma med de besked vi vill ha. Nu har vi tröttnat på det.

Vad hoppas du att ni uppnår med detta?

– Vi vill komma till en uppgörelse, att klubben gör rätt för sig. Om det sker via förlikning eller domstol får framtiden utvisa, säger Arne Johansson.

Advokat Staffan Uvabäck företräder Skövde HF i tvisten:

– Jag har fått bakgrunden av klubben och vad jag läst i media. Som jag tolkar det avser inte tvisten kontraktets upphörande i sig, utan omständigheten att man arbetsbefriade Magnus Frisk i samband med kvalet. I den information jag fått hittills har jag svårt att se att Skövde HF har gjort fel. Men jag ska ha ett möte med klubbens företrädare snart och då ska jag titta igenom kontraktet ordentligt.

FOTNOT: Tidningen har sökt Skövde HF:s ordförande