Himlen hotar grå. Skulle det börja regna nu vore det trist. Det har tagit bandmedlemmarna och deras medhjälpare en bra stund att få upp all utrustning på Cementas silo. Förstärkare, instrument, kablar, kläder, filmutrustning... Hissen är liten och att ta sig upp till våning två, 50 meter upp, går inte fort. Inne i silon är allt täckt av ett tjockt lager fint damm. Ute däremot blåser det kallt och bandmedlemmarna förbereder inspelningen.

Det här är en barndomsdröm, säger Markus "Masken" Karlsson, sångare i Skövdebandet Mile.

Jag har repat mycket på Paroc och sett Cementa mitt emot, och tänkt att det vore fräckt att få upp ett trumset där, fortsätter han.

Hela onsdagen ägnades åt att spela in musikvideon. Förutom uppe på silon har det spelats in i en oljecistern samt inuti en ugn.

Det var ganska läskigt, säger Dave Wallberg, gitarrist och pekar på den långa ugnen långt nedanför.

Det var som att gå in i en mörk trumma.

Ugnen är 80 meter lång, fem meter i diameter, och kolsvart.

Metalbandet Miles nya låt är en fristående singel, ett beställningsjobb av Johannes Lindh som drog igång evenemanget Dressed in black, då folk klär sig i svart som en tyst demonstration mot rasism och för jämlikhet.

Vi blev ombedda att skriva en titelmelodi med lite kampsånganda. En låt som man ska associera med organisationen.

Låten är ett uppvaknande för alla inskränkta. Den är kraftfull och sätter ord på saker och ting, säger David Wallberg, gitarrist.

Den har Milestuket, vi är inga duvungar. Låten är pampig och upplyftande, säger Markus Karlsson som har skrivit texten.

Och Johannes Lindh själv är mer än nöjd.

Jag trodde att de skulle bli bra, men det blir hundra gånger bättre än förväntat, säger han.

Videon blir bandets första. Sedan gruppen bildades 2013 har de haft närmare 800 000 lyssningar på Spotify, får 24 000 unika lyssnare per månad över hela världen, och blir allt mer anlitade för spelningar.

Det är i Mexico City och Sao Paulo faktiskt, säger Markus Karlsson, nästan lite förvånat.

Och med tanke på det är bandets dröm just nu att få åka dit och spela.

Brasilien är ett bra liveland. Det är helt annat än här, konstaterar Markus.

Låten och videon släpps under den andra veckan av september.