Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sparbanken Cup i Axvall ställs in

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Om en månad, den 25 april, skulle Axvalls IF ha arrangerat Sparbanken Cup. Men ungdomsturneringen är ännu ett i raden av evenemang som tvingas ställas in till följd av coronaviruset.

På tisdagsförmiddagen gick Axvalls IF ut med informationen på sin hemsida:

"Vårt mål har hela tiden varit att barnen ska få spela cupen men det målet får i år stå tillbaka för riskerna som finns för hälsan och att sprida viruset vidare. Vi hoppas på förståelse och håller tummarna för att seriespelet får starta som planerat. Vi kommer återbetala alla anmälningsavgifter, info om detta skickas i separat mail till kontaktpersonen för laget", skriver cupledning och styrelsen i Axvalls IF.

Sparbanken Cup, som vänder sig till spelare i åldern 8-14 år, startade 2011 och har växt för varje år.

"Vi uppskattar att vi under cupen 2019 hade ett besökarantal på cirka 2 500-3 000 personer. Trycket i år har varit ännu högre på anmälningarna och i dag är det 103 anmälda lag samt att vi tyvärr fått neka ett antal lag för att det varit fullt i vissa klasser"

Tittat på alternativ

Axvalls IF har undersökt flera alternativ för att kunna genomföra cupen och begränsa totala antalet besökare till under 500 som är nuvarande direktiv från Folkhälsomyndigheten. Alltifrån att dela upp det på flera dagar, spela utan publik/föräldrar eller stryka visa klasser.

"Vi ser fortfarande att vi tyvärr hamnar nära 500-gränsen när vi räknar in spelare, ledare, funktionärer och domare. Vi ser också utvecklingen som sker i våra grannländer där antalet personer vid sammankomster hela tiden reduceras och vår uppfattning är att vi är på väg åt samma håll. Oavsett om arrangemanget sker inomhus eller utomhus så är fotboll en kontaktsport, folk samlas kring kiosker, mat, toaletter med mera så reglerna är desamma".

Axvalls IF tar nu i stället nya tag med Sparbanken Cup 2021, närmare bestämt lördagen den 24 april.