Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarpratarna 2019 – här är hela listan

I dag presenterade Sveriges Radio årets sommarpratare. Bland årets värdar hittar vi bland andra Carina Bergfeldt, den tidigare VGT-journalisten, som numera är SVT:s korrespondent i USA.

Carina Bergfeldt kommer att vara sommarvärd tisdagen den 9 juli.

Carina Bergfeldt som är uppväxt i Götene inledde sin journalistiska karriär på Skaraborgs Läns Tidning 2004 och arbetade där i två år då hon även periodvis hoppade in på systertidningarna Skövde Nyheter, Falköpings Tidning och Västgöta-Bladet. 2006 började hon arbeta på Aftonbladet där hon 2012 belönades med Stora Journalistpriset.

Sedan år 2016 är hon SVT:s korrespondent i USA. Så sent som i förra veckan berättade Carina Bergfeldt att hon via släktforskning fått reda på att hon hade en sedan tidigare okänd halvbror.

"Sommar" i P1 är en långvarig och uppskattad tradition där kända människor i en och en halv timme får berätta historier från sina liv och spela musik som de gillar. I år är det dessutom 60 år sedan Sveriges Radio för första gången sände "Sommar".

Det första sommarprogrammet sänds på midsommardagen den 22 juni och först ut är skådespelaren Fares Fares.