Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söderling ny Davis Cup-kapten

Den förre världsfyran Robin Söderling blir kapten för det svenska Davis Cup-laget i tennis. "Ett ganska så enkelt beslut", säger han.

Söderling ersätter Johan Hedsberg som efter att ha fört upp Sverige från 40:e till 15:e plats på rankningen tackade för sig.

"Att få leda de bästa spelarna i landet är en ära, så det var ett ganska så enkelt beslut. Jag har inte haft en tanke på detta, men när frågan kom så kände jag direkt att jag vill göra det här. Jag vill att det ska gå bra för svensk tennis", säger Robin Söderling i ett pressmeddelande.

Den förre världsstjärnan vann 14 av de 18 Davis Cup-matcher som han spelade mellan 2004 och 2011. Nu ska han försöka se till att de svenska tennisherrarna tar sig upp i högstadivisionen och får vara med i slutspelet i Madrid i november nästa år.

"Jag har spelat många stora matcher under karriären och har en erfarenhet som jag kan dra nytta av i det här uppdraget. Resultatmässigt har vårt Davis Cup-lag gjort fantastiska resultat under Johan Hedsbergs ledning. Jag tar över när vi spelar om en plats i Madrid. Det känns fantastiskt även om Chile är ett tufft motstånd", säger Söderling.

DC-kaptensuppdraget är hans första tennisledaruppdrag sedan han slutade som Elias Ymers personliga tränare i fjol.

Söderling startar kaptensjobbet med kvalmatchen mot Chile den 6-7 mars i Kungliga Tennishallen i Stockholm.