Così fan tutte är en opera buffa i två akter och beskrivs i ett pressmeddelande från Göteborgsoperan som en fartfylld operakomedi.

Föreställningen, som sjungs på svenska, kommer att spelas på scenerna i Skövde och Göteborg och går därefter ut på turné i Västsverige. Dessutom ges ett par skolföreställningar för gymnasiet i operahuset i Skövde. För närvarande pågår repetitionerna för fullt inför premiären.

Handlingen i Così fan tutte beskrivs som en förväxlingskomedi där två unga systrar luras att vara otrogna mot sina pojkvänner i en cynisk vadslagning. De unga männen slår vad med en bekant om sina flickvänners trohet och är helt säkra på sin sak – det finns inte en chans i världen att systrarna skulle bedra dem.

Till en början verkar allt gå väl, men långsamt förflyttas positionerna. Löften ställs mot drabbande förälskelse och kaxighet övergår i svartsjuka. Den farliga leken leder till desperation och sorg, men också till åtrå och kärlek.

– Det är en fartfylld komisk exposé över människans svagheter och vad hon är beredd att göra och utstå i passionens och kärlekens namn. En föreställning med lika delar slapstick och allvar, beskriver Göteborgsoperans Niklas Fahlén i pressmeddelandet.

Regissör är Mattias Ermedahl som har sjungit flera stora roller på Göteborgsoperan och under senare år även regisserat en rad uppsättningar.

I Skövde kommer föreställningen att spelas vid sju tillfällen från premiären den 14 mars. Därefter kommer den att kunna ses i Skara den 15 april, i Vara den 7 maj och i Tidaholm den 9 maj och är däremellan ute på en turné i hela Västra Götaland men även Varberg och Ängelholm. Avslutningsvis spelas den på Göteborgsoperans lilla scen i Göteborg vid fem tillfällen.