Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart åtalas de misstänkta för mordet i Moholm

Artikel 7 av 10
Mordet i Moholm
Visa alla artiklar

De två män som är misstänkta för sin inblandning i Moholmsmordet omhäktades på måndagen. Detta efter en begäran av åklagaren Jenny Karlsson. Tiden förlängs dock endast till och med onsdag.

Den 9 juli hittades en död man i Moholm. Polisen uppgav då att det kunde finnas kopplingar till en person som anmäldes försvunnen några dagar tidigare och där det misstänktes människorov. Det var anhöriga som anmälde honom försvunnen den 5 juli.

Ett antal dagar senare berättade polisen att kroppen nu var identifierad som den försvunne mannen. Han misstänktes ha bragts om livet, därför omrubricerades ärendet till mord.

Orsaken är att förundersökningen kan inte slutföras inom föreskriven tid.

– Vi är inne i ett slutskede av utredningen och jag räknar med att åtalet kommer relativt snart, säger Lars Johansson på enheten för grova brott i Skaraborg.

Förlängning begärs därför till onsdagen den 9 januari. De misstänkta är hemmahörande i området och kända av polisen sedan tidigare. Det är en 45-årig man samt en 49-årig man.

• 49-åringen häktades för mord, synnerligen grov misshandel, olaga frihetsberövande och mordbrand.

• 45-åringen häktas för synnerligen grov misshandel, olaga frihetsberövande, misshandel, narkotikabrott och mordbrand.

Den försvunne mannen var hemmahörande i Moholm och hittades död utomhus. Han blev 44 år gammal.

Läs misstänkt man omhäktad

Läs 45-åring omhäktad för mord