Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skara Sommarland släpper nästa års stora nyhet – attraktionen slungar dig 40 meter upp i luften i 80 km/h

Med ett par veckor in i säsongen släpper nu Skara sommarland nästa års nyhet i parken - Snake. Det är den mest intensiva åkturen som parken någonsin haft.

Snake snurrar sina gäster 40 meter upp i luften i 80 km/h och utsätter dem för 4,3 G-krafter. Attraktionen har gjort succé under sommaren på Gröna Lund, men kommer 2020 att få sitt permanenta hem på Skara Sommarland.

Den helt nya attraktionen ska enligt plan stå på Gröna Lund tillfälligt sommarsäsongen ut. Nöjesparken i Stockholm ska nu förbereda området för en ny berg- och dalbana, och det är dags för Snake att hitta en permanent park.

– Nu kan vi avslöja att det blir Skara Sommarland som får ta emot Snake, som kommer bli parkens mest intensiva åktur någonsin och passar de gäster som inte viker ner sig för snurr, höjd eller fart. Snake tar nämligen sina gäster på en rejäl åktur 40 meter upp i luften, sittandes i en gondol längst ut på en pendelarm, skriver Sommarland i ett pressmeddelande.

Besökarna kommer att färdas i 80 km/h och utsättas för upp till 4,3 G-krafter. Attraktionstypen kallas för Chaos Pendle, där gondolen man sitter i snurrar fritt kring sin egen axel. Det innebär att varje åktur blir olik den andra beroende på viktfördelningen på de man åker med.

- Snake kommer att tillföra en ny dimension till alla modiga gäster som besöker Skara Sommarland. Det är en åktur som de lite mer våghalsiga gästerna kommer att stormtrivas i, eftersom man slungas runt 40 meter upp i luften i 80 kilometer i timmen, säger Janne Nilsson, VD Skara Sommarland i ett pressmeddelande.