Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smittspridning på förskola i Skara - vädjar till föräldrar att hålla barnen hemma

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Personer som vistats på förskolan Björkbacken i Skara har testats positivt för covid-19. Just nu testas alla medarbetare för att stoppa smittspridningen, och kommunen vädjar till föräldrarna att hålla barnen hemma om det går.

– Vi gör allt vi kan för att alla som behöver ha sina barn hos oss kommande vecka ska vara trygga med vår verksamhet och hur vi arbetar med detta. Vi genomför flera åtgärder simultant för att stoppa smittspridningen, säger Ulrika Kragner, barn- och utbildningsförvaltningens biträdande förvaltningschef i ett pressmeddelande.

Bland annat kommer service och teknik att genomföra hygienstädning för att säkerställa att kontaktytor i lokalerna blir rena. Vårdnadshavare har under eftermiddagen också fått information om åtgärderna och vad de själva kan göra för att bromsa smittan.

– Med gemensamma krafter tar vi oss ur den här situationen. Rektor jobbar intensivt tillsammans med sina medarbetare för att begränsa smittan, men vi behöver vårdnadshavarnas hjälp i detta. Björkbackens lokaler består av två skepp och den närmsta tiden kommer barn och pedagoger från de olika skeppen inte att träffas inomhus.

Förskolan förlägger också så mycket av verksamheten som möjligt utomhus, där risken för smittspridning är mindre.

– Jag vädjar till vårdnadshavare som har möjlighet att vara hemma med sitt barn nästa vecka, att vara det, säger Ulrika Kragner.