Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sluta med klåfingrigheten i skolan!

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Då var det återigen dags för de klåfingriga moderaterna i Skara kommun. Redan när Alliansens budget för Skara kommun presenterades så har kritiken varit massiv mot detaljstyrningen, främst inom skolan.

De hemliga överenskommelserna mellan moderata företrädare och Olinsgymnasiet har nu kommit fram och efter en massiv opinion från Skarabor, lärare, elever, politik och fack har nu Skolstaden Skara kollapsat.

Detaljstyrningen och jakten på enskilda medarbetare inom skolans organisation har lett till att skolchefen lämnat i protest och knappt hinner efterträdaren komma på plats innan det är dags igen.

En enig ledning på Katedralskolan har nu tillsammans med chefer på flera nivåer föreslagit en ny organisation på Katedralskolan. En organisation som rör rektors inre organisation och som enligt skollagen åligger rektor att besluta om.

Men se, det passar inte de moderata politikerna.

Nu måste det bli stopp på de moderata företrädarnas klåfingrighet, annars riskerar vi att förlora både medarbetare, chefer och deras vilja att utveckla skolans och Katedralskolans framtid.

Fredrik Nordström (S)

Oppositionsråd - Skara kommun

Svar direkt från SkaraAlliansen

Barn och utbildningsnämndens ordförande har tydligt redovisat i Sklt för den positiva syn alliansledningen har på förslaget till struktur i omorganisation på Katedralskolan, som med en mycket liten justering också kan vara helt i linje med nämndens tidigare beslut.

I övrigt ser den politiska ledningen fram emot konstruktiv dialog i skolfrågorna. Det vore en god och mycket välgörande omväxling för Skara.

SkaraAlliansens gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel