Listan av gärningar kan göras ganska lång:

Den 9 och 10 maj slog mannen till mot Skara tandvård. Han togs sig bland annat in genom att klättra upp på en brandstege och krossa en ruta. Försvann gjorde en kamera för 21 543 kronor och 20 244 kronor i ett kassaskrin.

Mellan den 9 och 10 maj slog 29-åringen till mot LRF revision AB. Han tog sig återigen in genom en krossad fönsterruta. Borta är två stationära datorer och en datamus till ett sammanlagt värde av 10 644 kronor.

Samma datum fick även LRF Konsult AB ovälkommet besök genom en krossad fönsterruta. Försvann gjorde 12 bärbara datorer, fyra mobiltelefoner, en datorväska och en bankdosa till ett sammanlagt värde av minst 113 14 kronor.

Får skyddstillsyn

Skaraborgs tingsrätt konstaterar att brotten begåtts under en dom om skyddstillsyn och borde leda till fängelse. Men eftersom det gått så lång tid sedan brotten och att 29-åringen inte ägnat sig åt kriminalitet sedan dess väljer man ändå skyddstillsyn.

Mannen ska dessutom betala ett skadestånd till de drabbade företagen och deras försäkringsbolag på ett sammanlagt värde av 298 693 kronor.