Ombyggnationen på Hertig Johans Torg gjorde att Pride Skaraborg bestämde sig för att inte arrangera någon Pride i Skövde i år.

Det var något som Hanna Forsling inte riktigt accepterade – och istället drog hon igång ett eget Pridetåg. Arrangemanget är fortfarande lite i startgroparna, men det går framåt. En ansökan om att få hålla ett Pridetåg är nu inlämnad till polisen och nu har också Skövdes Cityförening bestämt sig för att vara med och hjälpa till.

De har stöttat de tidigare Pridetågen och beslutet var enkelt att stötta det här också.

– När Hanna gick ut med att hon tänkte genomföra Pride så kände vi att vi gör det tillsammans med henne och försöker göra det på bästa möjliga sätt. Vi tycker att det är en viktig fråga för hela samhället, säger Sanna Gerhardsson som är marknadskoordinator på Skövdes Cityförening.

Pridetåget var först tänkt att hållas lördagen den 29 september. Men nu har man flyttat fram det till dagen efter.

– Vi har shoppinghelg här samma helg så vi kom tillsammans överens om att söndagen blir en bättre dag. Nu blir Pride en del av shoppinghelgen så vi kommer att samköra allting.

Pride i Skövde har kommit långt sedan Hanna Forsling tog det första initiativet att ordna något även i år. Vart det landar återstår att se.

– Vi tycker att det är jättekul att det blir en parad i år också även om det blir i en annan form. När en privatperson går in och tycker att det är kul att ordna det här så vill vi vara med och hjälpa till så att det blir det bästa möjliga av det. Det kommer att bli jättefint och vi har jättefina planer. Det kommer att bli kul när vi kan presentera dem framöver, säger Sanna Gerhardsson från Skövde Cityförening.

Hanna Forsling ligger bakom årets Pride i Skövde.