Det som bara skulle vara en standardstöt i Arena Skövde blev en match med betydligt mer komplicerad karaktär än vad Skövde HF och de 981 åskådarna på läktaren.

För tabelljumbon Eslöv har vunnit en match i säsongens SHE. Mot Lugi den 22 oktober. I omgång fem.

Brist på självförtroende?

Nej.

Avsaknad av kvalitet?

Pftja.

Skånskorna började svagt och när Skövde ryckte till 10-6 och 11-7 såg det ut som att hemmalaget var på väg att få tag i hela bytet utan motstånd.

Då kom raset.

Med nio sekunder kvar av den första halvleken satte Filippa Sarenbrandt 13-12 till Eslöv och Skövde HF fick i den andra halvleken jaga.

17-20 blev 20-20 efter att Julia Ehn slagit till två gånger om. Därifrån blev det en katt och råtta-lek om vilket lag som skulle göra starkast avslutning.

21-20 kom från Collado från linjen och vid 22-22 hade Johanna Flygelholm god hjälp av både ribban och Eslöv-målvakten Fia Ertzingers rygg.

Chanser saknades inte för Skövde HF som fick det sista ordet med tre sekunder kvar. I underläge 24-25 fick Collado bollen på linjen och kunde sätta det viktiga kvitteringsmålet.

Det var knappast något jubel alls från något av lagen.

- Man kan säga att vi är besvikna. Vi ledde med fyra bollar men det verkade inte som att vi spelade hundraprocentigt. Vi stod stilla och fick inte till det, säger Elizabeth Collado.

- Vi var inte helt vakna kände jag. Vi kunde ha gett mer.

Skövde HF ser nu ut att få det tufft att nå en slutspelschans - även om hoppet lever.

Närmaste lag att ta in på just nu är Heid som har en poäng mer med en match mindre spelad. Heid har Sävehof och Boden kvar att möta.

Även Boden jagar slutspelsplats med sina 15 poäng och har redan kvalklara Boden kvar att möta.