Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter Skövde HF:s tuffa kamp - ekonomin i rätt riktning

Skövde HF behöver vända ett negativt eget kapital på 775 000 kronor för att klara elitlicensen. Via sin hemsida ger klubben nu en positiv uppdatering på den ekonomiska fronten.

Efter en tyngre start på SHE har Skövde HF hittat mer rätt och ligger sjua i tabellen. Samtidigt är det vid sidan av planen som klubben går den allra tuffaste kampen, där ekonomiska bekymmer hotar deras elitlicens. På årsmötet i somras meddelade SHF att de har ett negativt eget kapital på 775 000 kronor som måste in för att klara sin elitlicens.

– Det är det som ska bort. Vi är ingen förening i någon konkurssituation. Vi gör ett plusår i år och har rätt så bra ordning på vår ekonomi. Det är bara det att vi har en gammal skuld som vi inte klarar av att beta av i den takten som vi måste. Så vi måste öka farten i det och det kräver ju mer intäkter och en del sänkta kostnader, sa den nyutnämnde ordföranden Anders Wiik då.

Ett halvår senare ger SHF en uppdatering på läget, vilken pekar åt rätt håll. Enligt Wiik har klubbens marknadsgrupp säkrat cirka 400 000 kronor i sponsring ställt mot förra säsongen och hemmacupen Annliz Cup genererat runt 100 000 kronor mer i vinst än föregående år.

– Det är precis vad vi behöver. Sedan har alla medlemmar dragit ett stort lass och överträffat alla förväntningar när det gäller försäljningsaktiviteter som vi vet inte alltid är uppskattat. Det känns som alla vill vara med och lösa detta så vi kan fokusera på att utveckla klubben i stället, säger Wiik till klubbens hemsida.

För att klara elitlicensen behöver SHF helst visa upp ett plusresultat i nästa årsredovisning. Klarar de inte det har de till den 31 december nästa år på sig för att lösa situationen.

– Vi har gjort en halvårsbudget som visar på ett positivt resultat på cirka 550 000 kronor plus. Det räcker inte helt för elitlicensen men vi är hoppfulla att vi kommer lösa det. Slutspel/kval är inte inräknat i siffrorna och vi har fler idéer hur vi ska få in mer pengar. Vi har kunnat betala tillbaka skulder över 400 000 kronor i och med den bra starten och hoppas kunna gå helt skuldfria när säsongen är över, säger Wiik.