Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skövde HF föll mot serieledaren på bortaplan

Bortamatch mot topplaget Skuru IK.
Det blev en lite för svår nöt att knäcka för Skövde HF på söndagen, men laget hängde ändå med ganska skapligt i det längsta.
Till slut vann Stockholmslaget med 29–22 (11–9).

Efter fem spelade omgångar i SHE är det faktiskt nyss nämnda Skuru IK som ligger i topp av tabellen. Laget har maximala tio poäng, precis lika många som H65 Höör. Strax där bakom, på åtta poäng, kommer guldfavoriten Sävehof.

Därmed behöver inte på något vis Skövde HF be om ursäkt för att laget inte riktigt räckte i söndagens match i Nacka bollhall. I första halvlek var det riktigt jämnt hela vägen och det var också en målsnål halvlek, som slutade 11–9 i hemmalagets favör. Tyvärr mäktade Skövde bara med att göra ett enda mål under halvlekens tolv sista minuter.

Första halvlek gav alltså 20 mål, den andra inte mindre än 31 stycken. Det avgörande rycket från Skurus sida kom mellan den 37:e och 40:e minuten, då laget gjorde fem raka mål och gick från 15–13 till 20–13.

Efter halva den andra halvleken var ställningen 21–15 och i det skedet svarade Skövdes målvakt Josephine Nordström för några riktigt vassa räddningar och höll hjälpligt kvar sitt lag i matchen, men tyvärr lyckades inte Skövde omsätta dessa räddningar i mål framåt, så närmare än fem mål kom man aldrig.

Skuru vann matchen med 29–22 och är som sagt serieledare. Pris till bästa spelare i Skövde HF gick till Nikoine Lundgren.

För Skövde HF:s del gäller det nu snabbt att ladda om, redan på onsdag kväll är det match igen, då ot Önnered på hemmaplan.

Matchfakta

SHE

Skuru IK-Skövde HF 29–22 (11–9)

Mål, Skuru: Elin Hansson 9, Malin Berndal 7, Daniella de Jong 4, Ulrika Olsson 3, Alexandra Bjärrenholt 2, Cornelia Dahlström 2, Wilma Schelin och Vilma Matthijs Holmberg.

Mål, Skövde: Nikoline Lundgreen 5, Edita Nukovic 5, Fanny Elovson 2, Britta Jakobsson van Stam 2, Moa Andersson 2, Nora Jakobsson van Stam 2, Elma Örtemark, Andrea Niva, Natalie Wästefors och Ida Eriksson.

Utvisningar, Skuru: 2 x 2 min. Skövde: 1 x 2 min.

Domare: Sebastian Buck och Kenneth Cardell.