Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skottet mot bussen: ”Det var en hotfull situation”

Demokrati och hatbrottsgruppen leder nu arbetet med busskjutningen i Skaraborg. En buss där en riksdagsledamot från Sverigedemokraterna färdades. – Vi utreder det här brett. I dagsläget tror vi inte att det var riktat mot politikern, men vi kan inte heller utesluta det, säger Helena Trolläng, regional utredningsenhetschef i region Väst.

I ett tidigare skede på måndagen skrev polisen på sin hemsida att det var en SD-politiker färdades i den buss som blev beskjuten natten mot söndagen.

Polisen var först mycket förtegen om händelsen. Men enligt uppgift skulle en bil under natten till söndagen ha kört om bussen i fråga och i samband med detta ska någon form av vapen ha tagits fram och avlossats.

Ingen skadades

Varken politikern eller någon annan person skadades. Senare på måndagskvällen kom nya uppgifter från polishåll;

”Från en förbipasserande bil avlossades någon form av vapen i luften. Det var inga skarpa skott och fordonet träffades inte”, skriver man på egna hemsidan.

Händelsen ska ha ägt rum mellan Töreboda och Tidan.

Vad mer kan du säga om brottet?

– Att det var en hotfull situation, men utredningen är inne i ett tidigt skede, fortsätter Trolläng.