Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skogsfond Baltikum med Skarasonen Carl Olén expanderar

Carl Olén, uppvuxen på skogsgården Högetomt i Stenum utanför Skara, har för ett år sedan grundat och är nu VD för det börsnoterade investeringsbolaget Skogsfond Baltikum. Nu expanderar bolaget.

Bolaget investerar i skogstillgångar i Baltikum där priserna på skog är betydligt lägre än i Västergötland. Skillnader i tillgångspriser innebär mer skogsmark och tillväxt för pengarna i Baltikum jämfört med Sverige. Blandskogen i Baltikum betyder också mer biologisk mångfald och lägre risk för till exempel granbarkborrar.

Skogsfond Baltikums målsättning är att med ett hållbart skogsbruk och generera god riskjusterad avkastning till investerarna. Investeringsstrategin är tredelad och består förenklat av att förvärvamånga skogsfastigheter, utveckla tillväxten och sedan i slutändan om cirka åtta år avyttra hela innehavet och därmed realisera vinsten till investerarna.

Som alternativt tillgångsslag ökar intresset för skog både för institutionella- och icke-professionella investerare. Orsakerna är främst nuvarande lågräntemiljö och den pågående klimatdebatten.

Skogsfond Baltikum genomför 25 november – 12 december sin andra nyemission.