Det var i januari i år som det stod klart att Skaras lokaltidning behövde söka nya lokaler.

– Placeringen på Klostergatan har varit fantastisk och lättillgänglig för våra läsare. Men nu behöver fastighetsägaren den när Olinsgymnasiet växer, så vi får flytta på oss. Men det blir inte särskilt långt, berättar tidningens samordnare Sandra Skeppar.

Till våren går flyttlasset till Marumsgatan 6 där Lia in Fashion idag ligger.

– För oss är det fantastiska lokaler på en för Skara viktig gata, där vi fortsatt får nära till Skaraborna. Lokalerna kommer också att renoveras under mars månad och den 1 april slår vi upp portarna där, säger Sandra Skeppar.

Skaraborgs Läns Tidning ingår i Hall Media, som har som ständig ambition att vara ett modernt mediahus. Det kommer de nya lokalerna att bidra till, menar Mikael Malmqvist som är operativ chef på Hall Media.

– Det är en äldre charmig lokal som ändå kommer att andas framtid och Skaraborna är hjärtligt välkomna att besöka oss när vi väl är på plats. Lokal närvaro är viktigt för oss men också viktigt för Skaras samhälle och dess medborgare. Förutom en ny adress innebär det dock inga förändringar för Skaraborna utan vi fortsätter levererar kvalitetsjournalistik precis som innan.

Skaraborgs Läns Tidning har sedan våren 2016 funnits på Klostergatan 8.

Fram till och med mars 2019 finns redaktionen kvar på Klostergatan 8 i Skara.

Foto Janne Andersson

– Där blir vi också kvar fram till flytten de sista dagarna i mars. Sedan hoppas jag att vi kan bjuda in till ett öppet hus så att alla våra läsare får kolla in våra nya fina lokaler. Det ser vi verkligen fram emot, avslutar Sandra Skeppar.