I fjol öppnade Lundsbrunn GK banan den 16 mars. Med en vecka kvar till det datumet i år ligger snön fortfarande kvar över hela banan och än är det ingen som kan säga när premiären blir i år.

Läget kan få vilken golfare som helst att bryta ihop. På Lundsbrunn GK bestämde man sig för att arrangera en tävling i skidgolf i stället.

– Vi var ute på banan häromveckan. Då kom vår greenkeeper med förslaget och vi bestämde oss för att testa. Vi får dra nytta av snön istället för att gå här och sura för att vi inte kan öppna, kommenterar klubbchefen Anette Knutsson bakgrunden till tävlingens uppkomst.

Ett 60-tal deltagare, såväl golfare som skidåkare, hade anammat inbjudan och startade i de tre klasserna tävling, barn och motion. Tävlingsklassen gick ut först och avverkade fyra varv på den kilometerlånga banan.

På tre av varven ingick en "skjutning" där fem golfbollar skulle slås in på ett mål med sex meter i diameter, beläget 30 meter från utslagsplatsen. För varje miss fick man köra en straffrunda på 70 meter innan det var dags för nästa varv.

I tävlingsklassen var det Mikael Knutsson, van vasaloppsåkare från Brännebrona SK som skar mållinjen först. Hans förmåga på skidorna kompenserade väl det inte lika lyckade golfskyttet.

– Jag prickade målet två gånger. Jag tog grönt kort 15 år sen, men har bara spelat en gång efter det. Jag visste hur man håller i klubban, men strategin var att åka skidor så snabbt som möjligt, medger Mikael.

I kategorin golfare mer än skidåkare återfanns Melker Arnefors. Han medger att skidåkningen var svårast för honom.

– Framför allt på straffrundan, där spåren blev sladdriga. Golfen var helt okej, men det var svårt att se målringen, så jag slog nästan för långt ibland också, säger Melker.

Såväl Melker som Mikael tyckte ändå skidgolfen var ett roligt initiativ.

– Det är kul att vi gör något annat i klubben och ett bra sätt att använda banan när den ändå finns, säger Melker.

– En kul idé och ett nytänk, konstaterar Mikael.