Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skaras nye stadsarkitekt har sagt upp sig - berättar om bakgrunden till beslutet

Ian Cortes, som innehaft tjänsten som stadsarkitekt i Skara kommun sedan den 1 april i år, lämnar sin tjänst i Skara.

Ian Cortes har allt sedan han tillträdde sin tjänst i våras kombinerat boende i Skara med veckopendling till Kalmar. Planerna att flytta till Skara har inte gått i hamn och därför har Ian kommit till slutsatsen att han vill lämna sin tjänst som stadsarkitekt och avdelningschef för plan- bygg- och miljöenheterna, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Vi tackar Ian för hans engagemang i stadsbyggnadsfrågorna i Skara men vi har samtidigt full förståelse för att det är fler delar i livet som måste fungera, säger kommundirektör Gustaf Olsson.

Ian har under sin tid i Skara ansvarat för arbetet med en ny översiktsplan för Skara kommun. Han har också varit involverad i arbetet med flera nya detaljplaner och i dialogen kring namnsättning av kvarter i stadens centrala delar.

Ian kommer att finnas kvar i tjänst fram till den 31 januari.

– Jag kommer nu att påbörja arbetet med att se hur rekryteringsprocessen kommer att se ut, säger kommundirektör Gustaf Olsson.