Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skaras linedanceare dansade in pengar till Cancerfonden

I samband med linedanceeventet For Life 2020 lyckades Skara on Lines samla in en fin summa pengar till Cancerfonden, trots rådande coronapandemi.

Kan vi fortsätta med vår passion att dansa samt samla in pengar för Cancerfonden i pandemitider? Det var den stora frågan Skara on Lines styrelse ställde sig i år. Efter en hel del funderingar blev lösningen ett utomhusevent med begränsat antal deltagare anpassat till rekommendationer.

– Vi har en skatt i Sverige som är våra utomhusdansbanor. Under sommaren dansade klubben på dansbanan i Fornbyn i Skara. Men vi behövde tak över huvudet och därför bestämde vi oss för Gröna Lund i Lerdala. I den parken finns ett stort utomhusdansgolv med tak och scen, berättar Annika Bergqvist som är klubbens ordförande, i ett pressutskick.

Den 3 oktober träffades drygt 30 personer från västra Sverige. Årets gäst var Lisen Brixvi som har sina rötter i Skaraborg och är känd i Linedancevärlden. Hon har bland annat vunnit internationella priser för sin koreografi inom Linedancen och hon lärde ut några av sina danser på eventet.

– Vi njöt av att dansa tillsammans i den vackra omgivningen, omringade av den underbara Skaraborgsnaturen. Trots det begränsade antalet deltagare lyckades vi samla in ca 5000 kronor till Cancerfonden, berättar klubbens kassör Jimmy Karlsson.

Även företag från Skara och Götene stöttade eventet.

– Nästa års event är redan inplanerat till 3-4 september. Vår gäst blir en internationell stjärna, Niels Poulsen från Danmark. Vår intention är att genomföra eventet nästa år men vi kommer att anpassa oss till den situation som då råder. Vi tycker det är viktigt att fortsätta stödja Cancerfonden, säger klubbens sekreterare Solveig Pettersson.