I mars 2011 dömdes mannen för att ha begått ett bestialiskt mord på sin sambo i Skara där han bland annat åt upp delar av henne. att han nu anses färdigbehandlad på Karsuddens sjukhus och har påbörjat en utslussning från sjukhuset.

Att han bedöms som liten av chefsöverläkaren och ytterligare en sakkunnig, enligt ansökan till förvaltningsrätten.

Nu framkommer uppgifter om att mannen har publicerat Youtubeklipp under sin behandlingstid där han bland annat säger att han "just nu" inte känner sig manad att döda igen, något rapporterar om.

Klippen ska ha publicerats i april och maj i fjol. I ett av klippen berättar mannen sin syn på mänskligheten.

­­— Jag är ingen rasist. Eller jag är rasist. Jag hatar alla, förutom några få människor i världen. Så jag är rasist mot den mänskliga arten, om ni vill sätta etikett på mig, säger han i ett klipp enligt GT.

Han beskriver sig själv även som en antimänniska.

­­— Det är ingenting med människor som jag tycker om. De enda personerna i historien som har något förnuft som jag ser det är vikingarna, spartanerna och sådana människor, säger han i klippet enligt GT.

Han har haft tre dagars permissioner "fortfarande visar upp ett aggressivt och normöverskridande beteende."

Ett exempel är från 10 oktober 2016 då han ska ha uppträtt hotfullt mot en handläggare på Patent- och registreringsverket. Han ska bland annat ha sagt

Enligt GT så avslutas en av filmerna på Youtube med att han är ute i en skog och säger.

– Om man bara umgås med de sjukaste människorna i Sverige blir det normalt. Du ser förmodligen mig som en av de sjukaste människorna i världen. Det är lugnt. Kanske är det så. Jag är vad jag är.