Christina Kronér har många års erfarenhet som professionell fotograf och har bland annat arbetat på Expressen, GT/iDag och Skaraborgs Läns Tidning samt vunnit pris i prestigefyllda Årets Bild. I dag arbetar hon som frilansfotograf inom media, magasin, resebyråer, reklamfoto och fotokonst.

När jag blev tillfrågad om att bidra med en tavla till insamlingen blev jag både hedrad och glad, samtidigt som det kändes självklart att vara med och stötta en så viktig sak. Alla är på något sätt påverkade av havens välmående. Snart finns mer plast än fisk i våra hav, och därigenom också i vår mat. Vi måste agera NU!, säger Christina Kronér i ett pressmeddelande.

Tavlan föreställer några delfiner som leker framför ett fartyg i Medelhavet. Bilden tog Christina 2013 ombord på kryssningsfartyget Island Sky mellan Syrakusa och Casablanca.

Jag hängde ut från båtens för och fotograferade rakt ned i det klarblå vattnet. Det var ett magiskt ögonblick att få vara med i delfinernas lek.

The Perfect World Foundation är en svensk ideell oberoende organisation som grundades för att öka medvetenheten, samla in pengar och verka för att bevara djur och natur runt om i världen. Fokus i år ligger på att rädda världens hav. Tidigare år har insamlingarna bland annat gått till noshörningen och elefanten.

Christina Kronér är uppvuxen i Skara, har bott många år i Onsala och är sedan ett år tillbaka bosatt i Örgryte i Göteborg.

Konstverkets utropspris är 35 000 kronor och auktioneras ut torsdagen den 14 september i samband med The Perfect World Foundations välgörenhetsgala på Clarion Hotel Post i Göteborg.

Årets hedersgäster på stödgalan The Ocean Ball den 14 september är hertiginnan Sarah Ferguson och hedersprismottagaren Dr. Sylvia Earle.