Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skaraborgsadvokaten omhäktad på nytt

En Skaraborgsadvokat och två Uppsalabor krävs på 43 miljoner i 24Money-härvan. Sammanlagt 298 personer har anmält männen för misstankar om bedrägeri, men nära 1 000 personer kan ha drabbats. Många är småsparare som kräver sina pengar tillbaka. På torsdagen omhäktades två av de misstänkta vid Uppsala tingsrätt, en av dem är Skaraborgsadvokaten.

I början av sommaren beslutade Uppsala tingsrätt om så kallad kvarstad i 24Money-ärendet. Det innebär att staten fryser tillgångar i väntan på fortsatt utredning. Kvarstaden uppgår till 43 miljoner kronor och riktas mot tre personer som är häktade i målet.

Pengarna i 24Moneyhärvan finns inte längre kvar i ursprungsbolaget.

Eftersom företaget inte kunde visa att de hade tillgångar avregistrerades det i september 2017 av Finansinspektionen, en åtgärd som är mycket ovanlig.

Misstankarna mot männen gäller grovt bedrägeri, grovt bokföringsbrott, grov oredlighet mot borgenärer och grov trolöshet mot huvudman.

Brotten ska ha begåtts mellan 2012 och 2017 i Skövde och Uppsala.

Åtal ska vara väckt den 10 oktober.