Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skaraborgs scouter på vinterhajk med Frost-tema

Under helgen var det dags för årets Vinterhajk, en årligen återkommande hajk för alla scoutkårer i Skaraborgs scoutdistrikt. 130 scouter från 11 scoutkårer i Skaraborg träffades.

Den här gången utspelade den sig i Väring och temat för årets upplaga var Disney-filmen Frost. På lördag morgon möttes alla scouter av karaktärerna från kungariket Arendal; drottning Elsa, prinsessan Anna och iskarlen Kristoffer, och fick starta hajken med att baka krabbelurer över öppen eld inne i en kåta.

Innan de gick vidare fick patrullerna en karta över dagens vandring av snögubben Olof och renen Sven. Scouternas uppdrag under hajken var att hjälpa drottning Elsa att lära sig mer om de fyra elementen eld, vatten, luft och jord. Detta för att hon bättre skulle kunna förstå och kontrollera sina egna isiga krafter och deltagarna fick på olika sätt stifta bekantskap med dessa fyra element på de stationer som fanns längs med vandringen. På de olika stationerna satt hela 21 funktionärer utplacerade.

Sträckan som alla scouter, stora som små, vandrade var på ca 7 kilometer och mot slutet var det en del som började bli lite trötta i benen. Denna trötthet verkade dock helt ha glömts bort när väl patrullerna kommit i mål och det var fri lek innan middagen för det sprangs runt och lektes både utanför och inne i den bygdegård där de yngre scouterna hade sin förläggning. Att gården även huserade en scen med tillhörande piano jagade bort tröttheten ytterligare.

När alla scouter lekt av sig samlades alla och gick ett ljusspår i mörkret som ledde fram till det gemensamma lägerbålet. Lägerbålsledaren lotsade deltagarna genom sånger, rörelser, ramsor och tackrop så det ekade mellan träden. Karaktärerna från kungariket Arendal återkom för ett besök runt lägerelden så scouterna kunde fullfölja sitt uppdrag med de fyra elementen och tackas både för hjälpen och för de gåvor som skulpterats till drottning Elsa under dagen. När lägerbålet avslutats var det dags för kvällens final, och Melodifestivalens andra delfinal och till sist läggdags i stugor, tält och vindskydd.

På söndag morgon var hajken över för den här gången och det vinkades hejdå till gamla och nya vänner. Nästan 130 personer från 11 scoutkårer: Väring, Nossebro, Falköping, Lidköping, Forshem, Skara, Ryd, Töreboda, Skövde, Grästorp och Vedum deltog och gjorde den här hajken till ett riktigt äventyr.