Det är inte bara ryttare och hästar som kommer i hundratal. Sammanlagt är det också 1000 volontärer som ska jobba under tävlingarna med allt från byggande av hinder, mediekontakter, logistik och säkerhet. En av dem är Åsa Fredriksson från Skövde som kommer hålla koll på både ryttare, skötare och hästar bakom kulisserna.

Jag är en så kallad FEI-steward. Det betyder att man jobbat ungefär som en överdomare. Vi kontrollerar att allt går rätt till bakom scenen - att alla håller sig till de tävlingsregler som finns, exempelvis. Dessutom assisterar vi veterinärerna på plats.

Det var genom bekanta som jag kom i kontakt med utbildningen till FEI-steward och jag har nu jobbat som det i tio år på olika stora tävlingar - de flesta av dem i Göteborg men också i Las Vegas, Holland och i Norge. Trots det så känns det fortfarande speciellt att jobba på stora mästerskap, säger Åsa Fredriksson.

Först och främst är det ju en hästfest utöver det vanliga. Förutom att man träffar många man känner är det ju mycket fina hästar att titta. Hästarna är ju i toppskick och skötarna pysslar med dem hela tiden.

Däremot är det inte mycket av tävlingarna som man får se som steward eftersom de hela tiden håller sig i kulisserna och håller koll.

Vi kontrollerar ju att folk sköter sig, men vårt jobb är ju egentligen att hjälpa till. Vi påtalar hur det ska vara utan att ta fram pekpinnar.

Vad är det ni kontrollerar?

Det är allt från hur stallarna ser ut, vad hästarna har på sig, om underlaget på framhoppningsbanan är bra, hur folk beter sig mot varandra och ifall de har något fuffens för sig. Sådant finns ju tyvärr i sporter där det handlar om mycket pengar. På nätterna finns vi i stallarna för att kontrollera att ingen går in eller ut. Är det någon som behöver komma in måste vi eskortera dem hela vägen.

Det görs ju också dopingkontroller av hästarna, vilket vi också får hjälpa veterinärerna med.

Det är 300 av Europas bästa ryttare och kuskar som kommer till Göteborg och, enligt arrangörerna 590 hästar.

Men Åsa Fredriksson och hennes åtta kollegor behöver inte hålla koll på alla dem.

Hur många det är vet jag inte exakt, men för min del är jag bara hopphästar. Det finns ju flera klasser dressyr, körning och paradressyr exempelvis, där finns det andra stewarder som har ansvaret.