Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skaraborgare invaderade Julitas julmässa

Hörselskadade Skaraborgare invaderade Julita gårds julmässa. Bussparkeringen på gården blev bokstavligen full när HRF Skaraborgs distriktet genomförde sin resa till Sörmländska Julita med efterföljande Ålandskryssning.

Tidigt på morgonen samlade de sex bussarna upp HRF medlemmar ifrån föreningarna i Skaraborg. Väl framme till Julita så väntade en av Sveriges första och mest besökta julmässor, där fanns cirka 80 mathantverkare och andra utställare. Det var med andra ord laddat för provsmakning och affärer.

I strålande väder försvann HRF medlemmarna snabbt in i vimlet på det stora området, besökarna kunde där strosa runt i egen takt. Julita gård ägs och drivs av Nordiska museet, den är även landets största museum till ytan. Därefter fortsatte sedan Vänerbussarna till Stockholm och stadsgårdskajen där kryssningsfartyget M/S BIRKA väntade på att ta oss till Mariehamn Åland.

Väl ombord fick man njuta av middagsbuffén, allt medan fartyget gled ut igenom den vackra skärgården. Kvällen var sedan fri för egna strövtåg eller shopping på båten, det fanns även olika former av underhållning som man kunde besöka.

Morgonen därpå vaknade vi i Mariehamn, de som var mest morgonpigga tog en promenad på däck för att begrunda omgivningen. Därefter smakade frukosten superbt, ingen behövde gå hungrig ifrån det restaurangbesöket.

Vi kunde än en gång njuta av vår tid tillsammans, många valde att sitta och prata med gamla och nya vänner samtidigt som vi närmade oss Stockholm och Stadsgårdskajen. Trötta med många minnen återvände vi till bussarna som transporterade oss hem till Skaraborg. Belåtna resenärer frågade, när blir nästa resa? Svaret blev 2019, vi jobbar på det.

– De här evenemangen är mycket populära och är en del i distriktets strävan att uppehålla en god medlemsvård säger distriktsordförande Bengt Gereonsson.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel