Den första åtalspunkten gällde en 24-åring och en 19-åring från Skövde som åtalades för brott mot lagen om handel med läkemedel och grovt narkotikabrott. Mellan augusti 2016 och februari 2017 har de lagt ut narkotika till försäljning på den krypterade internetsidan flugsvamp 2.0 och Darknet. 24-åringen har administrerat försäljningen under profilen "Lågprishandeln".

Det handlade totalt om minst 226 överlåtelser med ett sammanlagt försäljningsvärde av minst 142 808 kronor.

Han hade också haft narkotika, packat den och sedan distribuerat knarket till olika platser i Sverige. När han själv köpt drogerna ska han ibland använt sig av en flickas adress. Det har handlat om allt från amfetamin till narkotika i pulver och tablettform.

Åklagaren konstaterade också att verksamheten har bedrivits yrkesmässigt i stor skala, samt varit särskilt farlig, då narkotikan sålts utan att 24-åringen vetat vilka mottagarna varit och deras ålder. Han hade även olagligt sålt läkemedel och andra droger för sammanlagt 8 000.

Nästa åtalspunkt rörde samma män och handlar om narkotikabrott, rattfylleri och grovt narkotikabrott. Under perioden november december 2016 ska 24-åringen ha sålt narkotika till 19-åringen, affärerna ska bland annat ha skett i Skövde, Bottnaryd och Linghamn.

Bland annat har det sålts 75 tabletter MDMA för cirka 2 800 kronor i Bottnaryd och cirka 20 gram kokain för 16 000 kronor i Skövde.

19-åringens tanke var att sälja knarket vidare och åklagaren anser också att han under samma period sålt 170 tabletter MDMA och 2 gram kokain till okända personer, vilket gett 16 000 kronor.

Den 29 november hade de också hämtat knark som förvarades i skogen utanför Linghem och sedan fört tillbaka den igen. 19-åringen hade också postat ett paket med narkotika samma dag. De misstänks därför för att i en personbil transporterat en inte oansenlig mängd narkotika.

Mellan den 11 och 16 december har 24-åringen också inhandlat nya droger i Huskvarna eller Jönköping. Sedan var tanken att 19-åringen skulle köra ett parti till honom i Skövde.

Men polisen slog till innan leveransen kunde genomföras.

Det ska visa sig att det fanns cannabis, kokain, amfetamin och MDMA-tabletter i den aktuella bilen. 19-åringen var dessutom påverkad av cannabispreparat och därför ingår också drograttfylleri i åtalet.

Tillsammans med en 23-årig kvinna åtalades 24-åringen också för brott mot lagen om handel med läkemedel, penningtvättsbrott läkemedel och narkotikabrott.

På en adress i Linghem hade man packat och bearbetat narkotika. Under samma period hade han också läkemedel till försäljning.

Preparaten har förvarats i en gemensam lägenhet och genom att kvinnan vid inköp lånat ut sin adress anser åklagaren att hon främjat försäljningen. Totalt har 24-åringen hanterat 400 000 kronor på deras konton, sedan har 303 866 satts in på hans konto och 92 529 kronor på hennes.

Den fjärde åtalspunkten handlade om dopningsbrott och brott mot lagen om förbud mot vissa hälsofarliga läkemedel.

Bland bevisen finns foton, beslagtaget knark och bilder på gömman i skogen, samt diverse kontoutdrag.

Åtalet innefattade också narkotikasmuggling och smuggling. 24-åringen har tillsammans med en jämnårig man fört in olika typer av preparat utan att förtulla dem. Det har både handlat om droger och läkemedel, men vid ett tillfälle upptäcktes paketen av tullen på Arlanda.

Tillsammans med två andra män har 24-åringen förvarat stora mängder av bland annat cannabisharts, cannabis, MDMA-tabletter och MDMA-pulver.

En 25-åring åtalades också för att under perioden 6 oktober 2016 till februari 2017 vid minst sju olika tillfällen sålt narkotika. Det handlar om cannabis preparat och kokain och staten menar att han ska betala 8 550 kronor.

24-åringen har för att dölja narkotikapengarna lånat och disponerat en 31-årig Grebbestadsbos konto, för detta ska han ha betalt 20 000 kronor. Pengarna han fått från knarkförsäljningen hade han bland annat använt till konsumtion.

Händelsen inträffade under perioden 1 oktober 2016 till 5 februari 2017.

Två av männen ska i Göteborg ha hotat 19-åringen för att han berättat om försäljningen i polisförhören. De ska också hotat med att han skulle få ett skott i pannan och sagt att "när resten av grabbarna kommer ut så ska det bli häxjakt för alla, äckliga golbög, vad tror du kommer att hända med dig till slut, tror du att vi kommer att glömma bort, du har riktigt gjort bort dig, jag boxar in hela näsan på dig, vi har folk överallt, vi kommer att hitta dig".

För detta åtalades männen för övergrepp i rättssak.

Och nu kommer alltså domarna i jättehärvan.

• 24-åringen döms för grovt narkotikabrott, två fall av narkotikabrott, dopingbrott, brott mot lagen om förbud mot vissa hälsofarliga varor, brott mot lagen om handel med läkemedel, penningtvättsbrott, narkotikasmuggling och smuggling. Straffet blir 3 år och 6 månaders fängelse. Han ska betala 109 965 kronor till staten för narkotikabrottsligheten och 3 590 kronor för olovlig handel med läkemedel. Dessutom upphävs en tidigare dom och den strafftiden ska också avtjänas.

• 19-åringen döms för fyra fall av narkotikabrott, medhjälp till narkotikabrott, brott mot lagen om handel med läkemedel och rattfylleri. Straffet blir skyddstillsyn och den brottsförebyggande programverksamhet som frivården anser som nödvändig.

• Den 23-åriga kvinnan döms för narkotikabrott och penningtvättsbrott. Straffet blir skyddstillsyn och 140 timmars samhällstjänst.

• 26-åringen döms för övergrepp i rättssak och narkotikabrott. Straffet blir 6 månaders fängelse och han ska solidariskt med en annan medåtalad utge ett skadestånd på 7 000 kronor till den de hotat. En tidigare villkorlig frigivning anses förverkad och straffet ska avtjänas.

• 33-åringen från Grebbestad döms för penningtvättsbrott. Straffet blir villkorlig dom och 80 dagsböter á 130 kronor.

• 25-åringen frikänns från narkotikasmuggling och smuggling.

• 26-åringen döms för två fall av narkotikabrott och övergrepp i rättssak. Straffet blir fängelse i 10 månader och han ska solidariskt med en annan medåtalad utge ett skadestånd på 7 000 kronor till den de hotat. En tidigare villkorlig frigivning anses förverkad och straffet ska avtjänas.