Onsdagens Lottodragning resulterade i att hela tre inlämnade rader fick alla rätt på Lotto 1. Den ena av dessa var inlämnad via Svenska Spels hemsida av en man i 65-årsåldern från Skara som hade spelat nio rader med Joker för totalt 64 kronor, skriver Svenska Spel i ett pressmeddelande.

När Magnus Fridell, vinnarkommunikatör på Svenska Spel, fick kontakt med mannen var han helt ovetandes om att han plötsligt hade blivit Lottomiljonär.

– Jag har inte rättat än, men det låter som att det kan vara en bra idé, sa mannen till Svenska spel och berättade att han hade sina rader på datorn.

Magnus Fridell höll honom dock inte på halster särskilt länge utan berättade för mannen att han hade haft sju rätt på Lotto 1 och vunnit drygt 1,3 miljoner kronor.

– Jag är en fattig pensionär, så det här löser alla problem, sa mannen och skrattade.

Lotto spelar han tillsammans med sin fru och har gjort det i många år, så länge han kan minnas.

– Det är kanske 30 år. Min fru vann 51 000 kronor en gång och var då ett nummer från 1,3 miljoner kronor, så det här - att jag nu vinner 1,3 miljoner - är alla tiders! säger han till Svenska Spel.

Mannen berättade att han och hustrun har flera olika system och att just det här systemet, med nio rader, är ett som de fyra barnen är delägare i.

– Alla har kommit med sin rad, så det blir spännande att se vems rad det är som har vunnit.

Vad han ska använda sin del av vinsten till kunde han direkt berätta.

– Pengarna ska gå till att renovera sommarhuset.

Magnus Fridell på Svenska Spel berättar att mannen är Skaras andra miljonvinnare i år.

Relaterat till artikeln

– I maj vann Marianne Ullberg 100 000 kronor i månaden i 10 år, alltså totalt 12 000 000 kronor, när hon skrapade Triss i TV4. Också hon var från Skara, berättar han och fortsätter:

– Tittar man på hela Västra Götalands län så har det varit gott om miljonvinster i år, 28 stycken hittills.