Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SkaraAlliansen är enig!

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

I SkaraAlliansen råder enighet om att ställa oss bakom det förslag till intraprenad för Vilan som tagits fram.

Ett tidigare förslag till avtal gick under våren ut på remiss från Kultur och fritidsnämnden till Service och teknik. I remissvaret ställde sig Service och teknik positiva till intraprenaden, medan man var orolig kring underhållet av fastigheterna varför man i remissvaret angav att man såg det som mer fördelaktigt att fastigheterna inte ingick i intraprenaden. Detta tjänstemannaberedda remissvar var grundligt underbyggt och bottnade i en önskan att bevara värdet på kommunens fastigheter. Nämnden för Service och teknik var självklart tacksamma för det mycket gedigna remissvaret och antog det som svar på frågan från Kultur och fritidsnämnden.

Efter att remissvaret kom in har detta naturligtvis behandlats. De berörda cheferna har under kommundirektörens ledning sammanträtt och i dialog fört fram förslag till revidering av det avtal som gick ut på remiss. I Kultur och fritidsnämnden antogs avtalet med den revideringen, som garanterar underhållet på fastigheterna och som säkerställer att politiken årligen får en granskningsrapport kring fastigheterna och underhållet där expertisen från Service och teknik kan tas tillvara. På detta sätt försäkrar sig Skara om att hela värdet i anläggningarna bevaras, samtidigt som Vilan får handlingskraft och frihet att utvecklas.

Efter att denna revidering gjordes inför att ärendet skulle upp i Kultur och fritidsnämnden har såväl förvaltningschefen som ordföranden för Service och teknik meddelat att de känner sig trygga i att kontrollen över att anläggningarnas värde bevaras finns kvar. I den politiska ledningen råder full enighet i frågan.

Det är förvånande att Martin Johansson som erfaren politiker och tidigare nämndordförande inte vet skillnaden på ett remissvar och ett förslag, på det sätt hans insändare påvisar. Likaså är det förvånande att Martin Johansson inte känner till att SkaraAlliansen består av fyra partier, och att ordföranden i Kultur och fritidsnämnden representerar Liberalerna. Därutöver är det självklart mycket förvånande att Martin Johansson inte är medveten om att det avtalsförslag som gick på remiss till Service och teknik alltså reviderats och det förslag som antogs i Kultur och fritidsnämnden innehåller de förändringar som försäkrar oss om underhållet av anläggningarna.

Att ta till sig av våra skickliga tjänstemäns synpunkter, revidera förslag, och enas om de starkaste förslagen som ger bäst utfall för Skara är ett självklart arbetssätt för SkaraAlliansen.

Jan-Erik Augustsson (L) Ordförande i Kultur och fritidsnämnden

Sture Nilsson (M) Ordförande i nämnden för Service och teknik

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel