Under nationaldagen slog Skara Sommarland upp portarna för sommaren.

– Det gick fantastiskt bra, med strålande väder och precis lagom många besökare, strax under 4 000 personer. Vi är supernöjda, det var precis enligt vad vi budgeterat, säger Emma Edqvist, kommunikatör på Skara Sommarland.

Samtidigt avslöjas också att vattenparken för första gången kommer att öppna för ett Halloweenfirande i höst.

– Man kommer både kunna ha mysigt och bli lite skrämd i våra nya miljöer och attraktioner, rysmys helt enkelt, säger Emma Edqvist i ett pressmeddelande.

– Sommarland kommer att transformeras på olika sätt, exakt hur är inte helt spikat ännu, men det handlar om både belysning och ljudbild i parken. Det blir en ny tematisering med höst- och Halloween-element.

Olika väsen

Parken kommer inte att vara öppen i sin helhet, utan fokus kommer att ligga kring tivolit och Main Street-området.

– Den kommer att befolkas med olika väsen, exakt hur och vilka jag inte kan avslöja ännu. Men man behöver inte vara rädd för att komma in i parken med barnfamiljer, utan vi kommer bara att skrämmas på utvalda ställen.

Tidigare har de andra parkerna i Parks and Resorts-koncernen genomfört liknande halloween-arrangemang.

– Det har gått väldigt bra hos dem, och då kände vi att gärna ville haka på. Dessutom har vi länge tittat på hur vi ska kunna förlänga säsongen, och då är det här ju ett sätt göra det på hösten.

– Halloween har blivit ett starkt begrepp, som många barn förknippar höstlovet med.

Den 26 oktober är det premiär för Halloween-satsningen, där även parken tillfälligt byter namn till ”Scary Sommarland”. Halloweenfirandet pågår den 26 och 27 oktober samt 30 oktober till 3 november.

– Scary Sommarland vänder sig till hela familjen och vår huvudsakliga målgrupp kommer vara barn upp till 12 år. Vi hoppas att parken kommer locka barnfamiljer som vill uppleva saker tillsammans, precis som i parken på sommaren, säger Emma Edqvist.