Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skara på väg mot konkurs?

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Jag jämför Skara med ett storföretag i det privata näringslivet med en omsättning på en miljard kr. Kommunalråd och oppositionsråd (=bolagsstyrelse) pratar ekonomi men pratar förbi varandra, visades inte minst i "live-debatten" i onsdags.

40 miljoner i underskott/förlust i år, ökande, man fortsätter gladeligen i samma spår kommande år. Trots en förutspådd krympande befolkning.

Konkurs? Inte möjligt för en kommun.

Man går som katten kring het gröt när det gäller den kommunala skolan. Mycket negativt skrivs om den. Inte konstigt att hälften av eleverna i grundskolan väljer att gå gymnasiet i andra kommuner.

I beslutande nämnd är ordföranden anställd på en friskola i kommunen. Ägaren till en annan friskola skaffar sig ett fördelaktigt (hemligt) avtal, där bl.a. ingår att kommunen rustar upp lokaler för 15 miljoner.

Skolchefen, som kan verksamheten bäst, anser att budgeten för skolan är orimlig. Då lämnar han, tvingas iväg i förtid. Så här går det definitivt inte till i det privata näringslivet.

Att många duktiga chefer slutar p.g.a. arbetsklimat och politikerbråk är då inte konstigt.

"Missnöjd skattebetalare i det privata näringslivet"

Se debatten igen:

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel