Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skara kontrasternas stad

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Så har då kommunens elit, cirka 100 personer, flyttat in i det nya kommunhuset till en kostnad enligt hörsägen på cirka 80 miljoner. Nu påbörjar en nästan lika stor grupp sin förändring.

Kommunens handikappade de flyttar inte, de förpassas till Vallgatans industriområde där de höll till för 40 år sedan då kommunen inte har råd att betala Fontänens hyreskostnad. Tala om kontrasternas stad.

Att drabbas av en funktionsnedsättning innebär inte bara ett handikapp, det innebär också i många fall ett liv i fattigdom. Uppe på detta har kommunen bevisligen agerat som att handikappade kommuninvånare är en ekonomisk belastning som kommunen kan spara pengar på.

Sett med kommunledningens ögon har handikappade kommuninvånare så lågt människovärde att de inte ens har yttranderätten över sin livssituation, forum och reglemente finns i Kommunen.

Deporteringen från centrum till industriområdet kommer för många att bli problematisk. Att lämna Fontänens centrala läge och tryggheten blir inte lätt.

Tänk vilken lycka det hade varit om det funnits en politisk kraft i Kommunen som hade som målsättning att alla kommuninvånare har samma människovärde.

Gunnar Hult

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel