Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skara IK rivstartade – sedan kom raset

Skara IK övertygade stort i inledningen av torsdagens bortapremiär. Men sedan var det slut på det roliga.

Skara IK var revanschsuget efter söndagens snöpliga förlust i alltreanpremiären – och det märktes i inledningen av torsdagens bortapremiär.

Borta mot Lions HC Strömstad rivstartade Skara IK och var det klart bättre laget i första perioden. Efter 20 spelade minuter ledde man med 3–0.

Men sedan var det slut på det roliga.

För Strömstad kom ut starkt i mellanakten och kunde inom loppet av endast 17 (!) sekunder reducera både en och två gånger. Mot slutet av perioden kom också kvitteringen till 3–3.

I tredje satte sig hemmalaget i förarsätet och hittade nätet ytterligare hela fem gånger. Slutresultatet skrevs till 8–4 och det innebär att Skara IK nu har inlett alltrean med två raka förluster.

SIK får ny chans till revansch på söndag, då ett derbymöte med Tidaholms HF, som tagit en seger så här långt i alltrean, väntar på bortais.