Skara IK har fortfarande chans att komma bland de fyra främsta lagen i Alltrean, men har en riktigt svår avslutningsmatch på söndag, då serieledande Lidköping väntar i ett prestigefyllt derby på bortais.

Dessutom är det inte helt säkert att Skara har ödet i egna händer på söndag, det hänger lite på hur det går för Lions HC Strömstad i de två matcher som det laget har kvar att spela.

Nåväl, fram till åtminstone på fredagskvällen får Skaragrabbarna njuta av att vara bland de fyra främsta.

På torsdagskvällen tog sig laget alltså an tabelltvåan Åseda i Skara ishall och hemmakillarna fick en smakstart, då Rasmus Ekberg gjorde 1–0 efter drygt åtta minuter. Fem minuter senare kvitterade dock gästerna.

Det var 1–1 efter den första perioden och trots att de båda lagen sedan sköt 38 (!) skott på mål – 17 för Skara, 21 för Åseda – i den andra perioden, så blev det nätrassel vid endast ett tillfälle och det var när gästerna gjorde 2–1 i powerplay efter drygt fyra minuter.

Den sista perioden gick sedan i Skaras tecken, Johannes Apell kvitterade ganska tidigt till 2–2 och sedan kom avgörandet under matchens sista fem minuter. Efter 55.07 fick Skara det gyllene tillfället att spela fem mot tre i två minuter och redan efter 29 sekunder small det. Edvin Eriksson gjorde 3–2.

I tom bur avslutade sedan Carl Gustavsson med att göra 4–2 bara fyra sekunder från slutsignalen.