IBK Vänersborg har desto mer att kämpa för.

Ändå var det Skara som i överlägsen stil vann fredagens möte med hela 13–4 (3–0, 4–0, 6–4) i Vilanhallen.

Olle Ahlm svarade för två av målen när Skara IBK körde över IBK Vänersborg med hela 13–4 på fredagskvällen.

Foto Lo Hägerfelth

Inför den här matchen stod Skara IBK på 26 poäng i tabellen, medan gästande Vänersborg – som kämpar mot i första hand Borås och Halna om att undvika negativt kval – hade 22 poäng.

Det borde därmed ha blivit en betydligt jämnare match än vad det nu blev. Skara tog ledningen mitt i den första perioden och gjorde sedan också 2–0. Ett tungt baklängesmål för gästerna var det garanterat när så Carl Lindström gjorde 3–0 efter 19.59.

Två raska mål

Ett avgörande läge i matchen kom så drygt fem minuter in på den andra perioden, då Skara gjorde två mål, 4–0 och 5–0, inom 13 sekunder. När denna period var till ända lyste siffrorna 7–0 på resultattavlan.

Vänersborg repade lite mod i början av den tredje perioden och reducerade till 7–2, men Skara lät sig inte rubbas och en flytperiod mellan 10.38 och 12.36 i denna period förvandlade ställningen från 8–2 till 11–2.

Sedan "bytte" lagen mål med varandra ett par gånger på slutet innan det hela var över och Skara stod som vinnare med 13–4.

Bara liten chans

Rent teoretiskt kan Skara fortfarande komma bland de fyra främsta i serien och i så fall få kvalspela mot division 1, men då är det väldigt många resultat som ska gå laget i händerna i slutomgångarna.

Den som var lyckosammast i hemmalaget rent poängmässigt var Emil Skillermo, som svarade för ett mål och hela fem målgivande passningar. Matchens bästa målskytt återfanns för övrigt i Vänersborg, Devin Martinsson gjorde fyra mål.