Skara låg under med 5–10 i paus.

– Första halvlek spelade vi med slalompjäxorna på och därav endast fem mål gjorda innan paus, säger hemmatränaren Jonas Svärdh.

I andra gick Skara ikapp till 12–12.

– Då känner vi att vi har ordning på spelet, men börjar slarva och Lidköping gör tre raka fram till 12–15, vilket vi inte orkade att vända.

Därefter var Skara aldrig närmare än två mål ifrån, bland annat 21–23 med två minuter kvar. Men gästerna höll undan och vann med 24–22. Tidigare Skaraspelaren Oscar Fröhlin var målbäst i bortalaget med sju mål.

– Tyvärr förlorade vi matchen efter för mycket individuella misstag, vi kommer till många bra lägen vilka vi bränner, menar Svärdh.

Vad säger du om att ni bara har vunnit en match av de åtta senaste?

– Som vi sagt från början är det inte i år vi ska vinna alla matcher. Fokus ligger på att vi ska bygga ett lag med dessa killa och skaffa oss erfarenhet, spela bort juniormisstagen.

– Ett tydligt tecken på hur viktigt det är syns i först halvlek idag då rädslan att förlora var större än viljan att vinna. I pausen pratar vi om detta och sedan går killarna ut i andra halvlek och gör det vi pratat om. Det är detta som gör det så fantastiskt roligt att coacha dessa grabbar.

I tabellen är Skara på sjätteplats, två poäng för HK Lidköping. På lördag väntar en tuff uppgift, nämligen serieledande Hellton på bortaplan.