Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skara HF:s styrkebesked – vann allt i försäsongscupen

Tre matcher, tre segrar. Skara HF imponerade under helgens försäsongsturnering i Kungsbacka, och slog bland annat två seriekonkurrenter.

Helgen efter försäsongscupen på hemmaplan spelade Skara HF i helgen nya träningsmatcher i Kungsbacka.

Laget inledde med seger på fredagen. Då fanns Sofia Berndtsson – som i våras meddelade att hon skulle sluta – bland annat med i laget. Hon gjorde sex mål i Skaras fyramålsvinst mot allsvenska HK Aranäs, även om hon inte är klar för spel kommande säsong. 21–17 blev resultatet efter att Skara hämtat upp ett tvåmålsunderläge.

– Skönt att få sätta dit mina lägen i dag och flera mål när det behövdes som mest. Det kändes också att jag var delaktig i anfallsspelet, sade Berntsson till klubbens hemsida.

Det blev därefter en ny seger på lördagen. 28–26 mot Önnereds HK – ett lag som Skara stöter på fler gånger i SHE kommande säsong.

– En solid insats överlag av våra spelare, sade tränaren Magnus Frisk till hemsidan.

Den tredje och sista Skaramatchen i turneringen spelades redan klockan 9 på söndagsmorgonen. Återigen stod en seriekonkurrent på andra sidan, och återigen vann Skara HF. 26-23 blev segersiffrorna mot Kungälvs HK och Skara tog därmed full pott i försäsongsturneringen.

Ett styrkebesked för de lila, som kommande lördag möter Boden och VästeråsIrsta i Västerås. SHE-premiären spelas den 14 september hemma mot Kungälv.