Efter den viktiga segern mot Kungälv i helgen reste Skara HF på torsdagskvällen till Partille arena för att möta tabelltrean IK Sävehof.

BILDEXTRA: Se 30 bilder från Skara HF:s "gastkramande" seger

Gästernas start lämnade mer att önska. Redan efter lite drygt tre minuter tog Magnus Frisk timeout, ställningen var då 3–1. Det gav effekt och SHF kom in i matchen.

Nära kvittering

Försvarsspelet blev tryggare och 20 minuter in ledde Sävehof bara med en boll. Hemmalaget gjorde inte mål på nästa tio minuter. Men Skara hade också svårt att näta och lyckades inte kvittera.

– Vi har perioder när vi går på bra i anfallsspelet och gör mål men sedan har vi också perioder där vi inte gör ordentliga satsningar. Då är det väldigt lätt för deras målvakt att bara plocka bollen, säger Sofia Berndtsson.

LÄS MER: Skara HF – "Sveriges bästa publik"

I stället vaknade Sävehof till liv igen mot slutet och skaffade sig en trygg ledning före halvtidsvilan. Efter 30 spelade minuter var ställningen 12–7.

Växlade upp

I andra reducerade Sara Johansson tidigt till 12–8. Men sedan växlade Sävehof upp rejält och skaffade sig en stor ledning.

Nio minuter in i andra halvlek ledde man med tio bollar, 19–9.

Wilma Kroon Andersson i Sävehofmålet stod för flera viktiga räddningar matchen igenom och höll nere bortalagets siffror. Det bidrog också till att hemmalaget kunde utöka sin ledning ytterligare.

– De har bra försvars- och målvaktssamarbete. Man kan liksom inte göra några lätta mål mot dem.

"Svårt att stoppa"

Slutsiffrorna skrevs till 30–17.

– De är tunga och tuffa att möta. Vi gör det bra delar av matchen och andra delar blir det svårt att stoppa dem helt enkelt. Men vårt försvarsspel är bra och det tar vi med oss, säger Sofia Berndtsson.

Resultatet innebär att Skara ligger kvar på sjundeplatsen i SHE, en poäng före åttan Kungälv och niondeplacerade Skövde.

Melanie Felber, som gjorde fem mål, fick pris som Skaras bästa spelare i matchen.

LÄS MER: Roos visade vägen i rysaren: "Lossnade för mig i dag"