Förra torsdagen föll Skövde borta mot Skuru med 25–35. I tisdags blev det knapp förlust i Lund, vilket var SHF:s femte raka nederlag.

Nu, två dagar senare, var det returmöte mot tabelltvåan Skuru som var på besök i idrottshallen. Och Nackalaget såg ut att göra processen kort med Skövde HF. Efter drygt 14 minuter ledde gästerna med 11–3. Efter knappt 18 minuter var ställningen 13–8.

Men då började hemmalaget sin upphämtning. Framför allt tack vare ett strålande målvaktsspel i form av Annie Linder, som ett tag hade en räddningsprocent på 69 (!). Faktum är att Skuru under de avslutande tolv minuterna av halvleken endast gjorde ett mål framåt.

Søndergaard skadad

I paus stod det 11–14. Dessvärre åkte Skövde på en skada i slutsekunderna av första halvlek när duktiga danskan Louise Søndergaard tog ett sista avslut och sedan olyckligt föll till marken. Det såg inte alls bra ut. Hon spelade inget i andra, men kom i alla fall in på slutet och satte en straff för att sedan halta tillbaka ut till bänken igen.

I början av andra halvlek kom Skövde efter på nytt och Skuru gick ifrån till 21–13 efter tio minuter.

På slutet kom de unga egna produkterna Ida Eriksson och Andrea Niva in och fick göra mål för Skövde.

Slutresultatet blev 34–25.

Bäst i Skuru var Alexandra Bjärrenholt som var hundraprocentig framåt – åtta mål på åtta avslut.

Nu får Skövde lite välbehövlig vila och chans att ladda om. Nästa match är lördagen den 18 januari. En mycket viktig sådan i slutspelskampen hemma mot Kungälv, som har en poäng mer än Skövde.