Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sista dansen på Gröna Lund för seniorerna

Under många fredagskvällar på somrarna har dansbanan fyllts med musik och danspar, men på fredagen höll Skövdes seniordansare dans för sista gången någonsin på Gröna Lund. – Det är lite vemodigt, alla tycker att det varit roligt att komma hit, säger föreningens ordförande Birgitta Siljehult.

På somrarna dansar hundratals seniorer på dansbanan på Gröna Lund utanför Lerdala varannan fredag, då Skövdes seniordansare bjuder upp till dans. Så har det varit sedan 2001 då föreningen började med danserna. Det hålls 6-7 tillfällen varje sommar då man får chansen att ta en svängom på dansbanan och träffa folk.

Men på fredagskvällen var det sista dansen som föreningen höll på Gröna Lund. Åldern har tagit ut sin rätt och de kan inte hålla i det längre.

– Det känns lite vemodigt och konstigt. Jag kommer nog tänka på det lite mer nästa vår, för under vintern har vi inga danser annars ändå, säger Birgitta Siljehult som varit med i föreningen sedan 2003 och ordförande sedan 2006. Vice ordförande Bengt Andersson har varit med lika länge och kassören Kerstin Källström började 2007.

– Det har varit roligt att komma i kontakt med folk och träffa roliga personer här. När jag är ute och dansar på andra ställen säger många att de tycker det är roligt att komma ut och dansa här i Lerdala, säger Kerstin Källström.

Likt många andra föreningar är det svårt att hitta nytt folk som vill vara med jobba i föreningen och de som är kvar blir bara äldre. Därför kan de inte längre hålla i danserna på somrarna längre

Vid sista dansen för föreningens del på Gröna Lund var det dansbandsduon Kenneth och Classe som stod för musiken. Omkring 200 personer kom för att dansa. Det var fri entré denna gång.

– Nu sista gången bjuder vi på det som tack för alla som kommit så många gånger, säger Birgitta Siljehult.

Föreningen kommer att finnas kvar och det kommer att ordnas aktiviteter för medlemmarna som julbord och dansresor.

Danserna på Gröna Lund kommer att saknas.

– Det är synd att det tar slut, säger Ing-Britt Birgersson som varit på många av danserna, nästan alla denna säsongen.