Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SHL-klubbar kan mötas – i Skara ishall: "Skulle vara fantastiskt"

Skara Ishockeyklubb fyller 50 år 2020. Som ett led i det försöker föreningen nu få Frölunda att lägga en av sina försäsongsmatcher i Skara ishall.

Skara IK har varit i kontakt med Frölunda och det finns, enligt uppgift, stor möjlighet att det kan bli en match mellan Frölunda och något annat SHL-lag i augusti/september.

– Det skulle vara fantastiskt om vi kunde få två SHL-lag till Skara som en del av vårt 50-årsjubileum, säger Linda Peinert, ordförande i Skara IK, i en kommentar.

Frölunda har två Skaraborgare i sin A-trupp, Viktor Ekbom från Falköping och Max Friberg från Skövde. Max pappa, Ulf Friberg, spelade hockey i Skövde IK innan har blev tränare för Skara IK under 80-talet och var själv dessförinnan en mycket duktig hockeyspelare, fostrad i Tyringe.

– Skara Ishall kommer att få en ny sarg i sommar som är godkänd för elitlag. Utan ny sarg hade aldrig Frölunda kunnat tänka sig att spela i Skara, säger Linda Peinert.

Hon tillägger:

– Om det går att genomföra detta arrangemang så hoppas vi fylla ishallen med 1 000 personer, vilket är vad den klarar säger Linda.