Enligt pressmeddelande från Västra Götalandsregionen har ytterligare fall av covid-19 bekräftats i regionen. Totalt finns nu 85 personer som har bekräftats positiva sedan 26 februari, då regionens första fall konstaterades - fram till och med onsdag 11 mars 2020 klockan 13.00.

Så här fördelar sig de bekräftade fallen mellan de fyra sjukhusförvaltningarna inom Västra Götalandsregionen:

NU-sjukvården: totalt 12 bekräftade fall.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset: totalt 59 bekräftade fall.

Skaraborgs Sjukhus: totalt 6 bekräftade fall.

Södra Älvsborgs sjukhus: totalt 8 bekräftade fall.

– Det intensiva arbetet med att omhänderta smittade och spåra kontakter fortsätter, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg på Smittskydd Västra Götaland i pressmeddelandet.

”Tecken på samhällsspridning”

Folkhälsomyndigheten har skrivit på sin hemsida, under frågor och svar, att ”Folkhälsomyndigheten ser tecken på samhällsspridning i Region Stockholm och i Västra Götalandsregionen.”

Göteborgs-posten har tidigare intervjuat smittskyddsläkare Peter Ulleryd som uttryckte sig så här:

– Det är mycket olyckligt att Folkhälsomyndigheten antydde att det kan finnas okontrollerad smittspridning i Västra Götaland. Däremot, som vi berättade i går, har vi ett fall på Kungälvs sjukhus där vi än så länge i kontaktspårningen inte kunnat få fram att personen haft utlandskontakt eller kontakt med bekräftat fall. I det fallet har vi hittills inte fått fram någon säker smittväg, sa Peter Ulleryd, biträdande smittskyddsläkare i Västra Götalandsregionen till GP.