Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD: Ingen illvilja mot särskilda grupper bakom motionerna

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Under året som gått har Sverigedemokraterna i Skara lämnat in ett antal motioner till fullmäktige.

En av motionerna var ”Håll Sverige renare”, som väldigt kortfattat, handlade om att vi tyckte det vore önskvärt att nyanlända invandrare till kommunen får en bättre kunskap kring sop- och avfallshanteringen. I nämndmötet för Service och Teknik, så fick vi i SD till sig från en av de socialdemokratiska ledamöterna att vi skulle ha skrivit motionen av ren illvilja, ja det var hans syn på motionen. Vår fundering är hur kan man ens få för sig att vi skriver en motion av ren illvilja?

Ett rent befängt påstående och vi är förvånande att man ens kan tänka tanken.

Är verkligen så man ser på våra motioner? Att vi skriver för att peka ut eller jäklas med en grupp av människor i vårt samhälle? Vi häpnar över en sådan inställning. Syftet med denna motion var något helt annat. Nämligen att de som kommer till Sverige från länder i framförallt Afrika och Asien, skall ges nödvändig information och kunskap som infödda svenskar, som en del av den viktiga integrationen.

Ett annat exempel är reglerna kring flaggning i kommunens flaggstänger. När det kom upp i kommunstyrelsen så förde vi i SD fram den fullt naturliga åsikten att den svenska flaggan är den flagga som man skall hissa på våra officiella flaggstänger. Även EU- och FN-flaggan kan vi acceptera vid vissa tidpunkter, dock inte Prideflaggan. Uppenbarligen så är uppfattningen även där från vissa håll att vår åsikt skulle peka ut en grupp människor. Frågan då och där, från en inte helt okänd S-ledamot var ”vilken grupp skall vi ge oss på nästa gång?”. Syftet och de faktauppgifter vi har till grund för vårt yrkande är väldigt enkelt, vår svenska flagga står för frihet, lika värdighet och jämlikhet. Något som vi anser att Pride-flaggan inte står för.

Vår motion kring IS-återvändare blev det också avslag på. Vi anser att Skara kommun ska vara väl förberedda den dagen IS-terrorister bosätter sig här, samt att partierna borde göra ett ställningstagande mot dessa. Resterande politiker valde i stället en formulering om att istället ta avstånd från gängkriminalitet(?!). Det var liksom inte samma sak.

Vi vet att man inte kan neka någon att bo eller komma hit, men det finns stora möjligheter att endast följa lagens minimikrav, som man gjort i flera andra svenska kommuner, exempelvis Håbo kommun där även kommunstyrelsens ordförande gjorde ett tydligt uttalande mot denna grupp av terrorister.

Vi i Sverigedemokraterna vill med detta tydliggöra att vi inte skriver motioner eller bedriver politik utifrån sådana skäl som ”illvilja” eller behov av att ”ge oss på” vissa grupper av människor i vårt samhälle. När vi finner en anledning att ta upp eller påvisa något som vi tycker behöver uppmärksammas eller åtgärdas på gör vi det för att få till en förändring, i enlighet med vad vi tror är bäst för Skara och våra kommuninvånare.

Sverigedemokraterna Skara

Ove Berlin - Gruppledare

Theres Holm - Vice ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel